Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Arcképek a masters dzsúdósportból (9. rész)

 
2009. október 22. csütörtök 00:00
ImageA magyar veterán dzsúdósport jelentős
alakjait bemutató sorozatunkban
ezúttal az ózdi Tarr Mihállyal
ismerkedhetnek meg.Be kell vallanom, hogy Tarr Mihályt nagyon nehezen lehetett szóra bírni. Nem a Budapest-Ózd-Farkaslyuk távolság volt a nehézség oka, hanem a nagyon szerény, de a dzsúdósportért, nevelésért élő pedagógus mindig elzárkózott, hogy nyilatkozzon a Judoinfónak. Végül október 3-án, amikor a Magyar Judószövetség a miskolci csapat Európa-bajnokságon a Magyar Judóért kitüntetés bronzfokozatával ismerte el tevékenységét, a beszélgetésünk „kikerülhetetlenné” vált.

Image
Dr. Tóth László MJSZ-elnök (belról) és a kitüntetett Tarr Mihály

– Tisztelt mester! Engedje meg, hogy a magam és a Judoinfo nevében gratuláljak a megtisztelő kitüntetésért! Kérem, mondja el, hogyan ismerkedett meg a dzsúdóval és hogy jutott el a Magyar Judóért elismerés átvételéig.
– Először is köszönöm szépen a gratulációkat, de ebben nem csak az én munkám van benne, hanem olyan segítőim, tanítványaim érdemei is, akikkel eddigi pályafutásom során találkozhattam, tanulhattam tőlük, elleshettem ezt a szép, de kemély sportágat, nevelési rendszert. A dzsúdóval Rajmond Gyula és Rajmond Árpád ismertetett meg. Aki ismeri e két nevelőmestert, az tudja, hogy milyen alapokat adtak, de meg kell említenem Nádai Pál tanárurat is, aki technikai útmutatásával, valamint edzés előtt a Közgazdasági Egyetem tornaterméből indulva a többi sporttárssammal együtt felfutott a Gellért-hegy szobrához, majd vissza és csak akkor kezdte a dzsúdóedzéseket. Gyönyörű évek voltak és nem csak azért, mert fiatalok voltunk. Jöttek is az eredmények. Az akkori időszaknak, elvárásoknak igencsak jól hangzott, hogy ifjúsági országos bajnoki harmadik hely, Budapest-bajnokság, meghívásos országos bajnoki második hely, katonai hadosztálybajnokság első hely, hadseregbajnokság második hely. Sajnos egy családi ok, valamint egy térdsérülés miatt 1968-ban el kellett hagynom a dzsúdót és az élet másfelé sodort.

Image

– Hogyan keveredett vissza a dzsúdósportba?
– Kétezerben egy véletlen folytán találkoztam Mándli Elek rendőr-ezredessel, aki még az első danvizsgámnál ukém volt. Ő modta, hogy Flóri, Tomszer és Tasnádi mesterek egy olyan klubot alapítottak, ahol a volt dzsúdósok hetente kétszer össze tudnak jönni és edzhetnek, valamint a barátságok újra építése is kiválóan halad. Így keveredtem le a KSI termébe. Flóri mester és a többiek nagy szeretettel fogadtak és olyan érzésem volt, hogy nem is történt az a harminckét év kihagyás. Sajnos nem tartott sokáig ez az időszak, mert az élet és több más ok Budapestről egy Ózd melletti kisfaluba sodort. Farkaslyukba költöztem. Újdonsült ismerőseim sportszertő emberek és így említettem, hogy dzsúdóztam. Ők kértek, hogy kezdjem el oktatni a dzsúdót, így kezdődött!

Image
Tarr Mihály dr. Tomszer Miklóssal

– Mester! Hogyan kezdett el roma gyerekekkel foglalkozni?
– Ózdon és környékén igen sok roma család él. Úgy gondoltam, hogy ezeket a „kallódó” fiatalokat be kellene vonni egy olyan munkába, amelyben felügyelet alatt lennének, a dzsúdó segítségével a beilleszkedés könnyebb, egyszerűbb lenne számukra. Nagy vehemenciával kezdtem el és több tucat fiatalt vontam be a dzsúdóba. A kezdő csoportom kilencven százaléka roma származású volt. Majd ahogy ezek a kezdeti nekilendülések szoktak lenni, úgy egyre kevesebb roma fiatal járt edzésre. Nagyon sajnáltam!

– Ezután újra kezdte építeni a farkaslyuki-ózdi dzsúdót?
– Igen, így volt. 2002-ben fiatal barátommal, Csoma Gáborral szerveztem egy bemutatót. Ennek óriási sikere volt! A székhelyemet Ózdre tettem át és ez meghozta a várt eredményeket. 2005-ben a megyei diákolimpián hat első, két második és két harmadik helyezéssel mutatkoztunk be. Ez nekünk óriási siker volt. Az első nagyobb eredményünk Czirják Richárd nevéhez fűződik, aki országos diákolimpiai bajnok lett az ötven kilogrammban. A lányoknál Suba Tímea nyert aranyérmet az Uniós-kupán. De nem hagyhatom ki Váradi Csilla országos diákolimpiai első helyezését, vagy Péter Elizabeth nyolc ország részvételével megrendezett nemzetközi versenyről hozott aranyérmét sem. Eddig négy alkalommal rendeztem meg a Mikulás-kupát. Ez száz-százharminc versenyzőt mozgatott meg.


Image
Az ózdi dzsúdócsapat

– Beszéljünk arról, hogy mint öregfiú kezdett el tanulni a TF-en, ahol edzői oklevelet szerzett. Milyen indíttatásból?
– Mindig is „legalizálni” akartam edzői, oktatói tevékenységemet. A barátaim és sporttársaim is biztattak, hogy vágjak bele. Így lettem doktor Németh Endre tanítványa. Nagyon sok tudást kaptam, amit át tudok a tanítványaimnak adni. Köszönet érte! Ezen kívül mindent megteszek és vállalom anyagilag is az olyan versenyeken, edzőtáborokon történő részvételt, ahol tanulhatok és láthatok olyan magas danfokozatú mestereket mozgás, oktatás közben, akikre mindig felnéztem. Sajnos én már kifelé megyek az időből, hiszen hatvannyolc éves elmúltam. A célom az, hogy olyan fiatalokkal szerettessem meg a dzsúdót és a hozzá kapcsolódó nevelést, akik tudják folytatni azt, amit elkezdtem Ózdon és környékén. Felejthetetlen volt számomra amikor az első edzést tartottam és Flóri Miklós, Mándli Elek és Sümegi Ferenc megtisztelte a klubunkat, velük együtt tettük meg az első lépést. Köszönet nekik!

– Tudomásom van róla, hogy indult és indul a veterán versenyeken. Hogyan tovább?
– Igen, indultam a magyar veterán versenyeken, Európa-bajnokságon, a WMJA által rendezett világbajnokságon, több-kevesebb sikerrel, de nekem a célom inkább az oktatás és nevelés. Így van nagy segítségemre doktor Tomszer Miklós hatodik danos mester is, aki felkérésemre ezév májusában résztvett az övvizsgáztatáson, valamint edzést vezetett. Ígéretett tett, hogy a továbbiakban is segíti a munkámat. Tulajdonképpen nagyon hálás vagyok az életnek, hogy olyan emberek vesznek körül és segítenek, akik egyáltalán nem foglalkoznak azzal, mennyi idős vagyok, hol kezdtem és hol tartok. Úgy gondolom, hogy ezek az emberek, és elnézést kérek azoktól, akiket nem említettem meg, mind a magyar és egyetemes, egységes dzsúdóért tesznek valamit. Mert közös szerelmünk van és azt úgy hívják: JUDO!

Névjegy
TARR MIHÁLY
2. dan
Született: 1941. június 30.
Tanító mesterei: Rajmon Gyula, Rajmon Árpád, Nádai Pál
Legjobb eredményei:
1959 Budapest egyéni bajnokság
1960 Budapest egyéni bajnokság 2. hely
1961 Meghívásos ob 2.hely
1964 Hadosztály bajnokság 1. hely
1965 MN Hadsereg bajnokság 1. hely
2003 Veterán Hungarian Judo Open 2. hely
2003 EJU veterán Európa-bajnokság, Kecskemét 3. hely
2004 Veterán Hungarian Judo Open 2.hely
2006 WMJA-világbajnokság, Tours tapasztalatszerzés, videózás, fényképezés
2007 Veterán Hungarian Judo Open 2.hely
2009 a „MAGYAR JUDÓÉRT” kitüntetés bronzfokozata


Kapcsolódó cikkek:
Arcképek a masters dzsúdósportból
(8. rész: Nagy Patrícia)

Arcképek a masters dzsúdósportból
(7. rész: Nagy Hinst István)

Arcképek a masters dzsúdósportból
(6. rész: Mándli Elek)

Arcképek a masters dzsúdósportból
(5. rész: Ilyés Gyula)

Arcképek a masters dzsúdósportból
(4. rész: dr. Vass Barnabás)
Arcképek a masters dzsúdósportból
(3. rész: Fazekas Csaba)

Arcképek a masters dzsúdósportból
(2. rész: Péter Sándor)

Arcképek a masters dzsúdósportból
(1. rész: Tomszer Miklós)

Image
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2009
Sümegi Ferenc írása és fotói
)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kobew55

(Agedu53, 2019.01.18 06:06)

http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/vorst-sildenafil-citrate-150-mg-livraison-express-bon-marche-prix http://opencu.com/profiles/blogs/havante-200mg-como-puedo-comprar-en-internet-chile-comprar https://www.okeynotes.com/blogs/197006/8413/site-seguro-para-comprar-o-generico-de-escitan-sildenafil-citra http://movsam.ning.com/profiles/blogs/rivasmine-3mg-comprar-sin-receta-urgente-espa-a-comprar http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-150-mg-como-comprar-sin-receta-r-pido http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/edegra-25-mg-o-en-acheter-commander-sildenafil-citrate-sur http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/order-diapresan-50mg-cheap-how-much-do-people-buy-diapresan-for http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/buy-zyrtec-no-rx-can-you-buy-zyrtec-online-yahoo-answers http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/low-price-labsamax-50-mg-order-online-where-can-i-order http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tranky-sildenafil-citrate-barato http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-eltroxin-thyroxine-50mg-gen-rico-mais http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-tada-tadalafil-20mg-gen-rico-menor-pre-o http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/purchase-low-price-alclimax-130mg-online-where-can-i-buy-alclimax http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-vasifil-gen-rico-entrega-r-pida-pela-net-no http://javamex.ning.com/profiles/blogs/buy-adagrin-cheap-adagrin-cost-in-california http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-virineo-sildenafil-citrate-130mg-gen-rico-pre-o http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-cialove-tadalafil-sin-receta-y-pagar-con-visa http://clan.hupshup.com/blogs/post/13375 http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-como-comprar-frete-gr-tis-online-brasil http://bobford.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-comprar-sem-receita-medica-brasil http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/sabu-sildenafil-citrate-bon-prix-sur-le-net-acheter-du-sildenafil http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-cianeo-20-mg-entrega-r-pida-rep-blica

Imora55

(Zuqaw15, 2019.01.17 17:53)

http://property.ning.com/profiles/blogs/pulmopres-tadalafil-60mg-como-comprar-sin-receta-mas-barato-costa http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-prilo-25mg-gen-rico-envio-rapido-comprar http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/havante-sildenafil-citrate-100-mg-como-comprar-de-forma-segura-na http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/viagra-200-mg-bon-marche-vente-sildenafil-citrate http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/buy-furosemide-100mg-on-sale-furosemide-for-cheap-without-an-rx http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/buy-voltarol-100-mg-low-price-cheap-voltarol-uk-forum http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-sildenaxyl-sildenafil-citrate-100mg-sin-receta http://jaktlumaczyc.pl/71092/donde-para-ordenar-clomifeno-50-mg-buen-precio-el-salvador http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/comprar-zyad-gen-rico-n-o-precisa-receita-m-dica-pela-net-no http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/order-famciclovir-without-rx-where-to-purchase-famvir-in-trusted http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-duricef-en-internet-rep-blica-de-chile http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-mildfil-60-mg-por-internet http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/celecoxib-200-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-ahora-espa-a http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/beglan-salmeterol-0-025-mg-au-rabais-et-securise-forum-acheter

Gumoy32

(Takih47, 2019.01.16 12:47)

http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/thyro-hormone-25-mg-livraison-gratuit-generique-thyro-hormone
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/cheap-filda-40-mg-order-online-how-to-buy-tadalafil-guaranteed
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/tadact-60-mg-en-ligne-moins-cher-acheter-avec-mastercard-acheter
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-aricept-5mg-sin-receta-online-usa-n-mero-de-tel
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/buy-doxazosin-mesylate-1-mg-safely-how-can-i-purchase-cardura
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/ciavor-comprar-gen-rico-urgente
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/buy-sozegra-200mg-on-sale-order-generic-sozegra-online
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/tada-tadalafil-60-mg-comprar-gen-rico-sem-receita-medica-internet
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/adcirca-tadalafil-40mg-comprar-sin-receta-pago-visa-espa-a
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/ciavor-tadalafil-como-posso-comprar-entrega-r-pida-brasil
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/low-price-patrex-150-mg-buy-online-buying-patrex-online-work
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/leegra-130mg-o-achat-sildenafil-citrate-200-mg-comprime-pellicule

Xipel55

(Vudaf61, 2019.01.15 02:25)

http://flirtfinder4u.com/blogs/post/24983 http://answers.codelair.com/22939/seleg-baisse-prix-vente-seleg-belgique http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-valaciclovir-500mg-sin-receta-urgente http://bioimagingcore.be/q2a/49509/c%C3%B3mo-realizar-un-pedido-xyorg-y-pagar-con-visa-chile http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/order-zeagra-100-mg-low-price-can-i-purchase-sildenafil-citrate http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tantrix-sildenafil-citrate-gen-rico http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/comprar-tada-diario-tadalafil-gen-rico-sem-prescri-o-pela http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/site-pour-commander-tonite-forum-ou-acheter-sildenafil-citrate http://answers.codelair.com/21304/comprar-generico-furosemide-furosemide-comprar-furosemide http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-tadalafil-onde-comprar-gen-rico-com-garantia-on-line http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-h-for-40mg-n-o-precisa-receita http://ggwadvice.com//index.php?qa=52261&qa_1=discount-erectra-50mg-buy-online-generic-erectra-order-buy http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-bimatoprost-3mg-sin-receta-online-nicaragua http://bioimagingcore.be/q2a/47976/vigro-puedo-comprar-sin-receta-en-internet-espa%C3%B1a http://foodtube.net/profiles/blogs/donde-a-la-orden-mitalis-tadalafil-60-mg-de-calidad-espa-a http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=21390&qa_1=tada-diario-tadalafil-10mg-onde-comprar-prescri%C3%A7%C3%A3o-pela-net http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-zyad-tadalafil-barato http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-tadalafil-como-posso-comprar-gen-rico-pre-o-brasil http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-eritromicina-250-mg-de-forma-segura http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-verventi-100mg-con

Egoke18

(Epofa53, 2019.01.10 15:28)

http://bobford.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-donaton-20-mg-de-forma-segura
https://www.olliesmusic.com/blog/22665/dГіnde-comprar-generico-clomipramine-25-mg-sin-receta-de-calidad-panamГЎ/
http://football.ning.com/profiles/blogs/order-low-price-aldactone-25mg-online-where-can-i-buy
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-dapoxetina-30mg-con-garantia-comprar-dapoxetina-60
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/erix-order-without-rx-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate
http://foodtube.net/profiles/blogs/site-fiable-commander-libigran-sildenafil-citrate-200mg-sans
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-amfidor-sildenafil-citrate
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-tadalafil-via-internet-rep-blica
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/ah-zul-sildenafil-citrate-50mg-comprar-r-pido-brasil-onde-comprar
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vigra-sin-receta-barato
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/cianeo-tadalafil-40-mg-como-posso-comprar-gen-rico-envio-24-horas
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/o-commander-exifol-50-mg-en-ligne-site-commande-exifol
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/comprar-ofloxacino-floxin-300mg-mastercard-brasil
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vasifil-sin-receta-con
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/videnfil-sildenafil-citrate-150mg-como-comprar-gen-rico-de
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/purchase-generic-lovex-130-mg-online-buying-lovex-online-work
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/buy-mamagra-150mg-online-mamagra-order-supply
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-3mg-como-puedo-comprar-con-garantia
http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-diclofenaco-urgente-honduras

Itelo73

(Nocah09, 2018.12.31 15:34)

http://bobford.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-alfuzosin-sin-receta-r
http://www.facecool.com/profiles/blogs/order-sildrem-50mg-online-how-to-purchase-sildenafil-citrate-in
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-olmesartan-20mg-ou-acheter-du-olmesartan-a
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/viagra-150-mg-sans-ordonnance-commander-sur-internet-securise
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-lamotrigina-mas-barato-puerto
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/purchase-low-price-felodur-2-5mg-online-where-can-i-order
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/site-achat-egira-150mg-serieux-acheter-egira-france-pas-cher
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/commander-du-en-ligne-kylagra-sildenafil-citrate-pas-cher-avec
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-talefil-tadalafil-de
https://bemysoul.com/blogs/post/12780
http://bricolocal.com/profiles/blogs/viagra-o-commander-en-ligne-achat-sildenafil-citrate-en-ligne
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/h-for-como-posso-comprar-gen-rico-menor-pre-o-online-brasil
http://www.gorelations.com/blogs/5232/41111/sildara-sildenafil-citrate-130-mg-onde-comprar-com-garantia-por

Gayex02

(Idozo92, 2018.12.30 02:37)

http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-zetia-sin-receta-en-l-nea-espa-a-comprar http://answers.codelair.com/23878/farmacia-online-comprar-mytadalaf-tadalafil-garantia-espa%C3%B1a http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/order-viagra-120-mg-on-sale-cheap-viagra-uk-bitcoin http://quainv.com/blogs/post/50651#sthash.dpMRh0ZZ.HSKkNDob.dpbs http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-virineo-sildenafil-citrate-130-mg-gen-rico http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/super-o-sildenafil-citrate-120mg-donde-comprar-de-confianza-chile http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/order-anaus-safely-how-to-buy-sildenafil-citrate-in-trusted http://www.prds66.fr/profiles/blogs/zeagra-como-comprar-sin-receta-ahora-chile-zeagra-200-mg-comprar http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-macsutra-sildenafil-citrate-100-mg-en-ligne-bon http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-escitan-entrega-em-24h-pela-internet-no http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/etionamida-250-mg-comprar-en-farmacia-online-ahora-mismo-espa-a http://www.1friend.com/blogs/2854/14663/generique-efil-60-mg-commander-sur-le-net-meilleur-site-achat https://madbuddy.club/blogs/post/12102 http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-tada-diario-envio-rapido-via http://www.prds66.fr/profiles/blogs/dailis-tadalafil-comprar-r-pido-argentina http://amusecandy.com/blogs/post/430807 http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=19633&qa_1=tadaforce-tadalafil-approved-pharmacy

Qucox68

(Jowez30, 2018.12.24 18:55)

http://korsika.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-desloratadina-gen-rico-r-pido-no-brasil
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/acheter-pilule-cobapolas-oxybutynin-cobapolas-sur-ordonnance-pas
http://social.leembe.com/blogs/post/40785
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/buy-lupigra-130mg-online-where-to-buy-sildenafil-citrate-in
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-esomeprazole-ou-acheter-du-nexium-a-paris-sans
http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-minomycin-env-o-urgente-m
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/comprar-ciavor-20mg-gen-rico-urgente-on-line
http://medioteca.com.ar/blogs/post/11604
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/order-lithium-carbonate-300mg-online-where-to-order-eskalith
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-dutasterida-sin-receta-fiable
http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zeagra-130mg-sin-receta-entrega-r
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-ecriten-sildenafil-citrate-25-mg-en-pharmacie-comment
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tantrix-sildenafil-citrate-100mg-barato
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/zyad-tadalafil-comprar-gen-rico-forma-segura-na-internet-brasil
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-vigorplus-120-mg-prix-d-une-boite-de-vigorplus
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-25mg-onde-comprar-gen-rico-internet
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/viagra-50mg-buy-online-cheap-generic-viagra-reviews
http://bricolocal.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-havante-envio-urgente-brasil-pre-o-do
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/cheap-tadalafilum-40mg-order-online-generic-tadalafilum-lenexa-ks
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/satisfil-130mg-buy-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate-no-rx
http://flirtfinder4u.com/blogs/post/24571
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-vigorplus-en-l-nea-costa-rica
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67859&qa_1=eunice-order-cheap-cost-of-eunice-2019
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/o-acheter-en-ligne-tagil-tadalafil-60-mg-meilleur-prix-tagil
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/tada-tadalafil-20-mg-onde-comprar-gen-rico-com-garantia-pela
http://property.ning.com/profiles/blogs/discount-speeden-100mg-order-online-how-can-i-buy-sildenafil

Yimiw92

(Irayo46, 2018.12.16 01:50)

http://jaktlumaczyc.pl/69267/ecriten-ligne-cher-paiement-mastercard-acheter-ecriten-sur http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/exygra-achat-baisse-prix-acheter-exygra-sans-ordonnance-en http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=21662&qa_1=erecto-130mg-price-purchase-sildenafil-citrate-prescription http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/adegra-150mg-order-without-prescription-how-can-i-order http://soruanaliz.com/index.php/19849/d%C3%B3nde-comprar-hidroxicarbamida-500mg-forma-segura-m%C3%A9xico http://ggwadvice.com//index.php?qa=52390&qa_1=duraviril-150-mg-puedo-comprar-sin-receta-confianza-espa%C3%B1a http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/hitgra-pharmacie-commander-sur-le-net-securise-sildenafil-citrate http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=191686&qa_1=farmacia-linea-donde-comprar-generico-linezolida-600mg-r%C3%A1pido http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/achat-extadil-40-mg-en-ligne-acheter-extadil-feminin http://amusecandy.com/blogs/post/435111 http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/o-acheter-banago-baisse-prix-livraison-48h-prix-banago-original http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/site-achat-indapamide-acheter-indapamide-en-canada-pharmacie http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-tada-20mg-entrega-24h-rep-blica-federativa http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/sildenax-100mg-bon-prix-sur-internet-sans-ordonnance-sildenafil http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-diario-gen-rico-menor-pre-o http://mehfeel.net/mehfeel/blogs/post/76075 http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/buy-tadalafilum-safely-online-tadalafilum-cheap http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/viagra-100mg-comprar-gen-rico-barato-on-line http://football.ning.com/profiles/blogs/achat-de-vizarsin-130mg-sur-le-net-pas-cher-securise-acheter http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/order-discount-erotid-10mg-online-where-to-order-tadalafil-no-rx http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-teofilina-300-mg-barato http://www.prds66.fr/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-gladium-sin-receta-ahora http://jaktlumaczyc.pl/69754/buy-generic-tantrix-200-mg-average-cost-tantrix http://bricolocal.com/profiles/blogs/buy-genagra-100mg-online-genagra-buying-online-forum

Bugik79

(Izoru57, 2018.12.13 11:58)

http://bioimagingcore.be/q2a/49093/generico-sildenafil-citrate-estados-comprar-maxigra-valladolid
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/order-ezetimibe-10mg-safely-where-can-i-order-zetia-in-approved
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/tadil-tadalafil-donde-comprar-sin-receta-pago-visa-estados-unidos
http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/5372
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/70/11717/farmacia-online-donde-comprar-me
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-sollevare-sildenafil-citrate-gen-rico-1
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-paxil-paroxetine-40mg-sin-receta-r-pido-el-salvador
http://quainv.com/blogs/post/50011#sthash.0TNLMBOf.qX8PEnHG.dpbs
https://bemysoul.com/blogs/post/12285
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-bupropion-bas-prix-paiement-visa-prix-du-bupropion
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/incresil-sildenafil-citrate-120mg-en-ligne-pas-cher-site-fiable
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/acheter-vrai-phenazopyridine-achat-pyridium-200-en-ligne-en
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/achat-elonza-sildenafil-citrate-50mg-en-ligne-acheter-elonza-120
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/site-pour-achat-norfloxacine-400-mg-vente-noroxin-sans-ordonnance
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/achat-de-apodefil-120-mg-en-ligne-baisse-prix-rapide-vente-de
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=66855&qa_1=comprar-gen%C3%A9rico-urgente-brasil-pre%26%23231-cialis-tadalafil
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-refren-sildenafil-citrate-150-mg-gen
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/ah-zul-comprar-r-pido-na-internet
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/levofloxacina-250-mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-entrega-r
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/amiloride-5-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-entrega-r
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/como-comprar-cianeo-40-mg-gen-rico-on-line-brasil-comprar
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/comprar-viagra-sildenafil-citrate-100-mg-gen-rico-envio-24-horas
http://foodtube.net/profiles/blogs/piroxicam-comprar-en-una-farmacia-en-linea-todo-en-medicinas
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/eromax-25mg-como-puedo-comprar-sin-receta-con-seguridad-estados
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/meloset-melatonin-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-farmacia
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/vygex-order-no-rx-online-purcase-vygex
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viagra-sildenafil-citrate-de-forma
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-tadonis-10mg-online-ecuador-tadonis-20-mg
https://madbuddy.club/blogs/post/14230

Udite19

(Iyaqo06, 2018.12.06 01:41)

https://www.loosemusicent.com/blogs/1164/12750/achat-securise-viamax-viamax-vente-libre-hollande
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-valaciclovir-valtrex-com-frete-gr-tis-via
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/vigoril-50mg-como-puedo-comprar-env-o-gratis-us
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/buy-talefil-20-mg-online-buy-talefil-from-uk
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/actos-30-mg-donde-puedo-comprar-con-seguridad-colombia-comprar
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/achat-de-grifulvin-griseofulvin-generique-en-ligne-baisse-prix
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/videnfil-sildenafil-citrate-150-mg-onde-comprar-gen-rico-envio
http://share.nm-pro.in/blogs/post/93023#sthash.DtSlmmwB.YhIVLSCM.dpbs
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/comprar-tantrix-gen-rico-de-confianza-posso-comprar-tantrix-pela
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/order-vorst-m-150mg-low-price-how-to-purchase-sildenafil-citrate
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/lifter-130-mg-donde-comprar-mas-barato-m-xico
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/adcirca-como-comprar-gen-rico-sem-receita-brasil
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/ejertol-sildenafil-citrate-como-comprar-sin-receta-por-internet
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/55611#sthash.jgUJfH1T.4gQW1C4D.dpbs
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/desogestrel-ethinylestradiol-commander-moins-cher-mircette-0-02-0
http://dmoney.ru/38467/comprar-sildenafil-citrate-entrega-rep%C3%BAblica-federativa
http://opencu.com/profiles/blogs/comprar-avafil-100-mg-gen-rico-n-o-precisa-receita-m-dica-via

проститутки новосибирска

(AndrewSaump, 2018.07.12 13:23)

[url=http://fei.girls-nsk.mobi]проститутки новосибирска[/url]

[url=http://fei.girls-nsk.mobi/individuals/]индивидуалки новосибирска[/url]

fifa 15 украинская лига скачать торрент

(garneusr, 2018.03.30 20:55)

Я считаю, что Вы допускаете ошибку. Могу отстоять свою позицию.

---
Само собой разумеется. fifa 15 32 битная скачать, скачать бесплатно игру fifa 15 на андроид а также [url=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/28-fifa-15-ultimate-team-by-ea-sports-v107-sportivnyy-simulyator-ios-511-rus.html]скачать fifa 15 на ios бесплатно[/url] скачать fifa 15 через торрент windows 7

fifa 15 32 битная скачать торрент

(exethei, 2018.03.08 11:09)

Ваша идея просто отличная

---
Вы допускаете ошибку. Предлагаю это обсудить. скачать fifa 15 без ориджин, игры футбол fifa 15 скачать бесплатно а также [url=http://15fifa.ru/]официальный сайт фифа на русском языке[/url] fifa 15 crack 3dm v3

XEvil break CAPTCHA of Google, Facebook, Yandex, VKontakte, and 8400 others!

(MashaPhisy, 2017.12.12 20:20)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve any antibot protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"